Ez van! Ez jó? Közéleti kampányblog

Ez van! Ez jó? Közéleti kampányblog

Ez van! Ez jó?

2017. február 20. - ezvanezjo

blogpostog.png

A Mérték Médiaelemző Műhely Ez van! Ez jó? kampánya egy hónapon keresztül hazánkat kiemelten érintő közéleti kérdésekkel foglalkozik. Első héten a demokrácia, második héten a korrupció, majd a menekültek és végül a sajtószabadság témáját beszéljük meg veletek közösen.

 

Miért ezeket a témákat választottuk?

A témák kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy mindenkit érintő kérdéseket találjunk. A demokrácia olyan ügy, amiről mindig beszélnünk kell, különösen ha olyan erős kihívások érik, mint manapság szerte a világban. A demokrácia a kisközösségekről, az állampolgári aktivitásról szól. Arról, hogy keresel és találsz-e számodra inspiráló közeget, ahol pozitív élmények érhetnek. 

A korrupció ott van a mindennapjainkban. Lehet, hogy nem veszed észre, de az is korrupció, ha nem kérsz számlát a szerelőtől, vagy ha szerződés nélkül laksz az albérletedben. Ezek az esetek az egész közösséget terhelő kárt okoznak. Kampányunkban rámutatunk, hogy a korrupció nem csak a politikusok bűne, és elmondjuk, szerintünk miért kell fellépni ellene.

A menekültek Magyarországon már kevésbé a mindennapi politikai csatározások eszközei, de a megoldatlan probléma bármikor újra a világpolitika előterébe kerülhet. Kampányunkban arra igyekszünk rámutatni, hogy nem lehet megoldás, ha mindenki előtt válogatás nélkül bezárjuk a kapukat. Persze azt sem szeretnék letagadni, hogy a menekültek elenyésző része akár jelenthet biztonsági kockázatot, de ez a kockázat nem írhatja felül az emberséget. Azt állítjuk, hogy az állam dolga a kockázat kiszűrése, nem a gyűlölet szítása.

Sajtószabadság nélkül védtelenebbek vagyunk. Ha mi nem védjük meg, akkor a cenzúra vagy az álhírek tudatos terjesztése lehetetlenné teszi, hogy hitelesen tájékozódjunk a körülöttünk történő eseményekről és megalapozottan alkothassunk véleményt. Ha ezekben egyetértünk, egészen biztosan abban is egyet fogunk, hogy ma Magyarországon foglalkoznunk kell a sajtószabadság kérdésével.

 

Hol találtok meg minket a blogon kívül?

Az egy hónapos kampány alatt követhetitek naponta frissülő Facebook oldalunkat, megtaláljátok filmjeinket a YouTube csatornánkon, és minden héten új blogbejegyzéssel is jelentkezünk négy különböző témában. Örülünk, ha ti is elmondjátok a véleményeteket az egyes témákkal kapcsolatban. Ha kommentelni szeretnétek, kérjük hogy ezt a Facebook oldalunkon tegyétek meg. Moderálási szabályzatunkat ide kattintva érhetitek el.

A Mérték Médiaelemző Műhely Facebook oldalát itt találjátok.  

süti beállítások módosítása