Ez van! Ez jó? Közéleti kampányblog

Ez van! Ez jó? Közéleti kampányblog

Moderálási szabályzat

2017. február 20. - ezvanezjo


1. A cél egy olyan biztonságos vitakörnyzet kialakitása, ahol a trollok, agresszív kommentelők kizárásával és a viták fokuszának az aktuálpolitikától való eltolásával, az adott témákról való vita a megoldások és az egyes szakpolitikai javaslatok megbeszélése felé tudjuk az emberek gondolkodását terelni.

1.1 A moderálás célja nem a viták megakadályozása, hanem épp annak értelmes mederbe terelése. Ezért a moderálás csak korlátozottan alkalmazzuk, az egyértelműen elfogadhatalan kommenteket töröljük, a vitákat visszatérően b roncsolókat kitiltjuk, de alapvetően inkább a vita megfelelő mederbe terelése a célunk.

2. Tehát a cél a moderálás helyett inkább a viták irányba terelése, a beszélgetés elősegítése. Ehhez eszközök az irányított admin kommentek.

2.1 A vitákat nem akarjuk duplikálni, ezért a többi felületről, youtube, blog.hu-s blog, embedelt Facebook poszttal, illetve linkelt Facebook poszttal irányitjuk át a felhasználókat a Facebook oldalunkra, a Youtube-on és a blog.hu-n pedig tiltjuk a kommentelést.

2.2 A megfelelő vitához viszont tiltásra is szükség van:

  • Tilos a spam, flood: A témához nem tartozó, esetleg kereskedelmi célú linkek elhelyezése az oldalon, vagy ismétlődő tartalmnak elhelyezése (pl aki mindennehova bekommenteli ctrl c ctrl v-vel a témához tartózó véleményét), ezeket a kommenteket töröljük, és ismétlés esetén tiltjuk a felhasználókat
  • Tilos a rasszista, társadalmi csoportokat sértő kommentelés: rasszizmus, antiszemitizmus, homofóbia, bármilyen kisebbségi csoport elleni megnyilvánulás, és a szimpla gyűlöletkeltés is
  • Tilos a fenyegetés, vagy bármilyen a Magyarországon hatályos jogszabályokba ütköző komment írása
  • Tilos a moderálás kritizállása

A tiltott kommenteket elrejtjük első körben. Ha durvább és ismétlődő, akkor töröljük őket, és a szerzőjét figyelmeztetjük, a rendszeresen visszatérő tiltott dolgokat kommentelőket bannoljuk az oldalról.

2.3 Ezen felül, fontos az is, hogy a vita értelmes mederben folytatódjon, ezért adott esetben a sértegető kommenteket is szelektáljuk:

  • Nem ajánlott egymás sértegetése, érvek nélküli vita. Az nem érv, hogy valaki liberális, vagy náci ezért elfogadhatatlan a véleménye. Az ilyen személyeskedő kommenteket ne töröljük, vagy rejtsük el minden esetben, csak amikor durvább. De ismétlődő vagy rendszeres ilyeneket kommentelő felhasználót figyelmeztetjük külön posztolt, betaggelt kommentben, ha pedig a figyelmeztetés után is folytatódnak az ilyen kommentek, akkor kitiltjuk.

 

süti beállítások módosítása